Press Releases

Ronny Cosijns aangesteld als nieuwe partner bij Capco

Contact
Leads United, Pieter De Wit – Miek Gielkens, +32-3-466 01 88, capco@leadsunited.com
Target 2 Securities aandachtspunt voor financiële dienstverleners

Ronny Cosijns trad op 1 juli ll. aan als nieuwe partner bij Capco. Capco, wereldwijd één van de grootste onafhankelijke spelers op het vlak van consultancy en managed services in de financiële sector, breidt daarmee zijn expertise op het vlak van Capital Markets verder uit. Ronny zal vanuit het Antwerpse kantoor instaan voor het consolideren en uitbouwen van de marktinfrastructuren-competentie ten dienste van financiële dienstverleners in binnen- en buitenland.

In die rol zal Ronny onder meer financiële dienstverleners begeleiden die door de geplande ‘Target 2 Securities’ richtlijnen hun operaties moeten aanpassen. “Om een vlotte implementatie van de richtlijn te garanderen en een concrete stap te zetten in de creatie van een ééngemaakte markt voor Financial services in de Europese muntunie, is het heel belangrijk dat de Europese Centrale Bank zo snel mogelijk de einddata voor het ingaan van de ‘T2S’-richtlijn bevestigt,” zegt Ronny Cosijns. Pas dan kunnen de Europese clearing & settlement marktinfrastructuren, banken en brokers de nodige aanpassingen beginnen uitwerken.”

Ronny werkte eerder al voor Capco: van 2001 tot 2005 was hij als Managing Principal betrokken bij de begeleiding van verschillende mergers, systeemupgrades en de uitwerking van een aantal business programma’s bij de marktinfrastructuren en bij de financiële dienstverleners. Tussen 2005 en 2010 leidde hij als director bij Euroclear SA o.a. verschillende change programma’s. Hij begon zijn carrière bij JP Morgan-Euroclear waar hij van 1989 tot 2001 werkte in verschillende rollen. Ronny kan kortom bogen op zowel functionele kennis als change delivery ervaring.

“Dankzij de toevoeging van Ronny aan ons team, kan Capco Belux zijn kennis op het vlak van Capital Markets verder uitbouwen. Zo kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van onze klanten. Dit opent eveneens mooie perspectieven voor onze huidige medewerkers én ook voor nieuwe talenten die ons team willen vervoegen”, zegt Jeroen Dossche, partner bij Capco Belux.

Meer info: http://www.capco.com/content/ronny-cosijns-associate-partner
U kunt een afbeelding in hoge resolutie downloaden via http://nl.leadsunited.com/page/Ronny%20Cosijns%20aangesteld%20als%20nieuwe%20partner%20bij%20Capco.htm

-EINDE-

Over Capco
Capco is een globale speler op het vlak van business & technology consultancy volledig toegespitst op de financiële dienstensector. Onze professionals combineren innovatief denken met een ongeëvenaarde kennis van de markt en bieden klanten consultancy expertise, complexe technologie- en pakketintegratie en managed services die hun organisatie vooruit stuwen. Dankzij onze collaboratieve en efficiënte benadering helpen we klanten hun inkomen te verhogen, risico’s en veranderingen in de wetgeving te beheren, kosten te verminderen en controle te verbeteren. We specialiseren ons in banking, kapitaalmarkten, vermogens- en investeringsmanagement, financiën, risk en compliance, en technologie. Capco bedient zijn klanten vanuit kantoren in toonaangevende financiële centra verspreid over Europa en Noord-Amerika. U vindt alle extra informatie op www.capco.com.

jailer