Press Releases

Internationaal Team van Consultants Beklimt de Kilimanjaro

Contact
Freek Janssen, +31 40 2354600, freek.janssen@lewispr.com
Consultants van Capco halen geld op voor internationale ontwikkelingsorganisatie VSO

Medewerkers van Capco, een internationaal consultancybureau voor de financiële sector, hebben gezamenlijk de Kilimanjaro beklommen. Deze sportieve uitdaging hebben zij ondernomen om geld op te halen voor de internationale ontwikkelingsorganisatie VSO. Het team bestond uit 12 medewerkers uit vijf verschillende landen, waaronder Justin Vosveld en Ronald van der Kleij van de Nederlandse vestiging van Capco. Deze expeditie vond plaats van 16 tot en met 27 januari 2011.

Voordat het team begon met hun tocht bergopwaarts, hebben zij een dag meegeholpen aan een project in Nairobi dat door VSO wordt ondersteund. Dit project, Autism Society Kenia, helpt en steunt mensen met autisme in Kenia.

Justin Vosveld, Consultant Capco Amsterdam: “We waren allemaal echt onder de indruk van het werk dat VSO ondersteunt. We zijn trots dat we met deze beklimming geld op hebben kunnen halen voor dit mooie initiatief.”

Na dit indrukwekkende en inspirerende bezoek zijn de consultants begonnen aan hun zevendaagse tocht. Hierbij zijn ze door vijf verschillende ecosystemen geklommen, geconfronteerd met de effecten van inspanning op grote hoogte en slapen in ijskoude omstandigheden, totdat ze de piek van de Kilimanjaro hebben bereikt.

Vosveld, “Het beklimmen van de Kilimanjaro was een unieke ervaring die ik nooit zal vergeten. We zijn vijf dagen onderweg geweest om de top te bereiken. Het laatste stuk hebben we in tien uur gedaan en hiervoor zijn we om middernacht vertrokken, fantastisch. Het is mooi om voor een bedrijf te werken datje stimuleert dit soort expedities te ondernemen.”

Capco heeft op dit moment € 40981.50 opgehaald, waarvan Justin Vosveld en Ronald van der Kleijmeer dan €5000,- hebben bijgedragen. Dit bedrag zal VSO helpen armoede tegen te gaan met hun projecten in de veertigarmste landen ter wereld.

De Capco Kilimanjaro Challenge 2011 is een van de projecten waar Capco-medewerkers in participeren. Capco stimuleert medewerkers om deel te nemen aan initiatieven waarmee geld opgehaald wordt voor het goede doel. Daarnaast ondersteunt het consultancybureauhet Save the ChildrenFloodDisasterRelief initiatief in Pakistan.

Over Capco
Capco is een toonaangevende aanbieder van geïntegreerde consultancy, technologie en transformatie voor de financiële sector. De professionals combineren innovatie met kennis en ervaring van de consultancybranche. Hiermee biedt Capco zijn klanten consultancy expertise, vooruitstrevende technologie, integratie oplossingen en managed services. Door een klantvriendelijke en efficiënte aanpak helpt Capco klanten met het verkleinen van risico’s en kosten te verminderen. Capco is gespecialiseerd in banking, capitalmarkets, vermogensbeheer, finance, risk & compliance en technologie. Capco opereert vanuit kantoren in de grote financiële centra van Noord-Amerika en Europa. Meer informatie is te vinden op de website; www.capco.com

SubscribetoCapco’snewsroom RSS feed byclicking on the following link: http://feeds.feedburner.com/capco/newsroom

Over VSO
VSO is een internationale ontwikkelingsorganisatie die door duurzame kennisuitwisseling werkt aan een rechtvaardiger wereld zonder armoede. Op aanvraag van lokale organisaties in voornamelijk Afrika, Azië en Latijns-Amerika zendt VSO vakdeskundigen uit die hun kennis en ervaring delen. Lokale organisaties kunnen daardoor hun werk op het gebied van armoedebestrijding effectiever uitvoeren.