Press Releases

Het Wereldwijde Financiële Systeem Balanceert Nog Steeds Op Rand Van Afgrond

Contact
Jean Paul Hokke, +31(0)20 – 6500 600, jean.paul.hokke@capco.com
Freek Janssen, LEWIS PR, +31(0)40 – 235 600, capconl@lewispr.com
Toonaangevende sprekers uit bedrijfsleven en academische wereld debatteren over oplossingen op Third Annual Cass-Capco Conference on Risk

Ondanks de recente crisis blijven financiële instellingen verouderde of gebrekkige risicomanagementmodellen gebruiken, waardoor het wereldwijde financiële systeem blootgesteld blijft aan aanzienlijke risico’s. Dat blijkt uit nieuw onderzoek dat is gepubliceerd door The Capco Institute. De resultaten van het onderzoek zullen worden besproken op de derde jaarlijkse conferentie over de Cass-Capco Institute Paper Series on Risk, die op 19 april 2010 plaatsvindt in de Cass Business School in Londen.

De sprekers op de conferentie zijn onder andere:

  • John Kay, toonaangevend Brits econoom en keynotespreker,
  • Andrew Procter, Global Head of Compliance, Deutsche Bank,
  • David Jessop, Global Head of Equities Quantitative Research, UBS,
  • Nicholas Child, Head of EMEA Markets Compliance, Citi,

Zij zullen ingaan op de belangrijkste bevindingen van het laatste nummer van het Journal of Financial Transformation van The Capco Institute.

Enkele van de conclusies van het Journal zijn:

  • De bestaande modellen voor kwantitatief risicomanagement werken gewoonweg niet in de praktijk;
  • De oorzaak ligt voor een deel bij ongeschikte IT-systemen en inefficiënte operationele systemen;
  • Er is weinig veranderd sinds de crisis, hoewel de oude modellen banken ertoe hebben aangezet om te investeren in derivaten en andere inmiddels omstreden gestructureerde producten.

“Het heeft maar een haar gescheeld of ons financiële systeem was ineengestort. Als wereldwijd monetaire autoriteiten niet krachtig en onmiddellijk hadden gereageerd, zouden mogelijk veel meer financiële instellingen ten onder zijn gegaan – met alle gevolgen van dien voor de wereldeconomie en de consument”, zegt Rob Heyvaert, oprichter en CEO van Capco. “De Cass-Capco Conference on Risk zal toonaangevende financiële experts uit de hele wereld samenbrengen om te spreken en debatteren over de stappen die nodig zijn om deze risico’s aan te pakken en de kans op duurzaam herstel van het wereldwijde financiële systeem te maximaliseren.”

Richard Gillingwater, Dean van Cass: “Als belangrijke business school gespecialiseerd in het financiewezen en de financiële sector besteden wij veel aandacht aan risico’s en correcte risicoanalyse. Beide staan centraal in ons onderzoek en het onderwijs aan Cass. Dit evenement brengt risico-experts uit zowel de academische wereld als het bedrijfsleven samen om te bepalen welke lessen de financiële instellingen moeten trekken en hoe ze moeten reageren op de recente crisis.”

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Klik hier voor het volledige programma van de conferentie.

Over Capco
Capco is een toonaangevende aanbieder van geïntegreerde consultancy, technologie en transformatie voor de financiële sector. De professionals combineren innovatie met kennis en ervaring van de consultancybranche. Hiermee biedt Capco zijn klanten consultancy expertise, vooruitstrevende technologie, integratie oplossingen en managed services. Door een klantvriendelijke en efficiënte aanpak helpt Capco klanten met het verkleinen van risico’s en kosten te verminderen. Capco is gespecialiseerd in banking, capital markets, vermogensbeheer, finance, risk & compliance en technologie. Capco opereert vanuit kantoren in de grote financiële centra van Noord-Amerika en Europa. Meer informatie is te vinden op de website; www.capco.com

Over Journal of Financial Transformation
Het Journal of Financial Transformation is het enige wetenschappelijke financiële vakblad dat erkend is door de American Economic Association en dat behoort tot de 20 tijdschriften die worden aanbevolen door de European Finance Association. Sinds 2002 is het elk jaar bekroond met de APEX Award for Publication Excellence Award. Twintig Nobelprijswinnaars hebben al bijdragen geleverd aan het tijdschrift. The Capco Institute, dat het Journal publiceert, wordt door het Social Science Research Network gerekend tot ’s werelds belangrijkste denktanks.

Over Cass Business School, Londen
Cass Business School, City University, Londen, biedt onderwijs, training, consultancy en onderzoek met een focus op innovatie, relevantie en toekomstgerichtheid. Gelegen in het hart van een van ’s werelds toonaangevende financiële centra is Cass de business school voor de City van Londen. Cass heeft de grootste faculteiten financiewezen, actuariële wetenschappen en assurantiewezen van Europa. De school staat in de top 10 van business schools in het Verenigd Koninkrijk voor bedrijfsleer, management en financieel onderzoek. Negentig procent van de onderzoeksresultaten zijn internationaal relevant. Cass is een plaats waar studenten, academici, bedrijfsleiders en beleidsmakers elkaars denken kunnen verrijken. Meer informatie is beschikbaar op www.cass.city.ac.uk.